Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 2

Auteur: Juan Kort
Lekkerste Lunchroombroodje 12 oktober 2023
Het Lekkerste Lunchroombroodje 2023: genomineerde nummer 2

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2023. Dit is de Kroket Taanketel van Brasserie De Taanketel in Marken. 

Het broodje, dat de dagzaak serveert sinds 2017, bevat de volgende ingrediënten:

Ingrediëntenlijst

Twee kalfskroketten
30 gr eendenlever
75 gr kastanjechampignons
75 gr zure room
Kruidenmix voor kruidenboter
Lente-uien
Zonnebloemolie
Rustiek donkerbrood

Bereidingswijze

Bak het brood op 160 graden, 20 procent vocht, 17 minuten
Laat 10 minuten rusten
Snij twee plakken
Doe olie in een koekenpan
Verhit en voeg de champignons toe
Voeg de kruidenmix toe zodat de champignons bedekt zijn
Bak champignons en mix tot de olie is opgenomen
Voeg extra olie toe
Voeg voor een derde keer wat olie toe zodat de champignons net blijven glimmen
Voeg de zure room toe en laat deze 5 minuten smelten en homogeen worden met de olie zodat een lichtbruine saus ontstaat
Voeg bij het smelten ringen van lente-uitjes toe en laat deze net wat zacht worden
Roer het geheel langzaam door
Laat bij het toevoegen van de room en lente-uitjes de kroketten voor 4 minuten in de frituur bakken
Leg de plakken brood op een bord tegen elkaar
Schep de champignons en saus op het brood
Plaats de kroketten op de champignons
Plaats (bevroren) eendenleverkrullen op de kroketten, deze smelten nu langzaam over de kroketten en de saus

De prijs van het broodje

De verkoopprijs is 14 euro

De laatste genomineerde wordt morgen bekendgemaakt. In totaal dingen drie broodjes mee voor de award. Deze drie genomineerden worden binnenkort bezocht door onze ‘mystery jury’, die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws