Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 1

Auteur: Redactie
Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 1

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2022. Dit is de Copper Power van Copper Branch. De eerste locatie van Copper Branch opende in 2021 in Utrecht de tweede in Rotterdam in augustus 2022.

In totaal dingen drie broodjes mee naar de award. Deze drie genomineerden worden binnenkort bezocht door onze ‘mystery jury’, die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.

Het broodje wordt door de inzenders als volgt beschreven: “Onze Copper Power is een pure smaaksensatie. Zo hebben we op onze Spaanse ‘Barra Gallega’, heerlijke gemarineerde shiitake gecombineerd met Homemade sriracha-ratatouille en gelegd op een romig laagje béarnaisesaus met gerookte paprika poeder, jong spinazie blad, alfalfa en frisse bio tomaat. Alles bij elkaar een lekker lunchgerecht met een krachtige verrassende smaak die in de prettige zin lang bij blijft en vraagt om nog een keer besteld te worden.”

Ingrediënten lijst

Spaanse Barra Galega (1 stuk)
Gemarineerde shiitake (± 40 gram)
Sriracha-ratatouille (± 70 gram)
Gerookt paprika poeder (± 2 gram)
Bearnaise saus (± 20 ml)
Baby spinazieblad (± 5 gram)
Bio tomaatplakjes (± 30 gram)
Alfalfa (± 5 gram)

Bereidingswijze

Het broodje wordt samengesteld op moment van bestelling waarbij alle ingrediënten (dagvers) voorbereid klaar liggen. De barra wordt over de lengte door midden gesneden en op het zelfde moment wordt de sriracha-ratatouile en de gemarineerde shiitake verwarmd. Beide helften van het broodje worden besmeerd met een dun laagje Bearnaise saus. Op de onderste helft van de barra leggen we de baby bladspinazie, de sriracha-ratatouileen daarbovenop de gemarineerde shiitake. Daaroverheen strooien we gerookte paprikapoeder en maken het broodje af met tomaatplakjes en alfalfa. Dit geheel wordt gesloten met de bovenste helft van de Barra.

De prijs van het broodje

Verkoopprijs is 7,90 euro

Overig nieuws