Gezond en bewust lunchen bij Elisa in Leuven 

Auteur: redactie
Branded Content 22 december 2020
Gezond en bewust lunchen bij Elisa in Leuven 

In hartje Wezemaal in Belgïe beginnen Elisa en Eduard Wuyts in 1935 een eigen koffiebranderij. Hier begint het verhaal van JAVA Koffie en Elisa. Hélène, Hilda en Yvonne, hun drie dochters, zetten de zaak verder door. Kleinzoon Wim krijgt de passie voor koffie met de paplepel ingegoten. Vandaag de dag runt Kathleen Claes de zaak van haar overgrootmoeder Elisa. Zo staat voor het eerst in vier generaties opnieuw een vrouw aan het hoofd. Als hommage aan haar overgrootmoeder lanceert Kathleen 'Elisa by JAVA Coffee’. Want de manier waarop je koffie bereid wordt, met wie je ervan geniet en wat je erbij eet kan van je koffiemoment zoveel meer maken.  

“Bij Elisa willen we dat moment helemaal tot zijn recht laten komen. Bewust eten en gezond lunchen is de trend van vandaag, maar wordt de standaard van morgen. Daarom werkt Elisa samen met leveranciers die haar waarden delen: ambachtelijke, duurzame kwaliteitsproducten. Bakkerij De Trog selecteert enkel de beste biologische grondstoffen om in hun meest originele en eerlijke vorm te verwerken. Zuivelleverancier de Hollebeekhoeve brengt door lage pasteurisatie in eigen huis de ware smaak van verse zuivel terug. Ze verwerken hun eigen melk binnen de 24 uur tot smaakvolle zuivelproducten mét behoud van de volle smaak en alle vitaminen. Hun charcuterie komt van een paar panden verderop in de Brusselsestraat. Bij culinaire slagerij Ox zorgen Rik en Fran dagelijks voor ambachtelijk bereid kwaliteitsvlees. Zo is hun nootham en spek afkomstig van het varkensras Duroc d’olives, een ras dat gevoed wordt met onder andere olijfolie om zo een gezondere vetsamenstelling te krijgen.” 

Duurzaamheid zit in ons DNA 

Duurzaam ondernemen is vurig actueel maar verre van nieuw. Het zit in het DNA van Bio Bakkerij De Trog, is stevig verankerd in de bedrijfsstrategie en bepaalt de toekomst van het bedrijf. 

The JAVA Coffee Company brandt alleen de beste koffiebonen. Dat doen ze met evenveel ambacht als vier generaties geleden, ondersteund door moderne technologie. Zo wordt alle koffie CO2-neutraal geproduceerd. 
 
Voor Bio Bakkerij De Trog is duurzaamheid bewust kiezen om de smaakbeleving van consumenten te vergroten door hen te laten genieten van eerlijke producten. De pure kwaliteit ervan is het resultaat van een evenwichtige waardencreatie. In de late jaren ‘70 zag Volkorenbakkerij De Trog het levenslicht, dit in een zoektocht om eerlijke en kwalitatief hoogstaande broodcreaties te brengen. Duurzaamheid en traditie gaan sindsdien hand in hand. Sinds 2019 slagen ze er in CO2-neutraal te produceren door zuiniger met energie om te springen. Voor Elisa een belangrijke reden om aan de slag te gaan met de broodproducten van Bio De Trog. 

Vegan, bewust en gezond eten met respect voor mens, dier en natuur 

Vegan, plant based consumeren is een maatschappelijke trend die door een steeds groter deel van de samenleving wordt uitgedragen. Samen willen we een bijdrage leveren aan de minimalisatie van de ecologische voetafdruk en investeren in dierenwelzijn, biodiversiteit en plant based voeding. “We wensen de volgende generaties in de ogen te kunnen kijken. Vakkennis is onze bondgenoot. Met de ambachtelijke kennis van het verleden spelen we smaakvol in op de toekomst, want vegan moet ook lekker zijn.” 
 
Duurzaamheid betekent ook oog hebben voor waste reduction. “De Bio Croustini is een lekker en creatief product dat duurzaamheid uitstraalt. Wie valt er niet voor”, vinden ze bij Elisa. Ze worden vervaardigd van ‘surplus baguettes’. Mediterrane kruiden en fijne olijfolie geven ze een heerlijke smaak. Deze combinatie maken ze tot een echte food waste reduction referentie. “Let’s make waste great again!” 

Meer informatie: www.detrog.be 

Overig nieuws