Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

Auteur: Thijs Jacobs
Genomineerde nummer 5: Broodje Beiroet

Vol trots presenteren we je de vijfde, en laatste, genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Broodje Beiroet' van Lunchroom De Kofffiepot in Hardenberg.

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Broodje Beiroet

Ingrediënten/bereiding:

Volkoren pistolet
Labneh (Libanese hangop)
Lollo bianca
Krokante kippendij
Haloumi (Cypriotische grillkaas)
Tomatenchutney
Trostomaat
Rode ui
Shiso green
Bereiding: De onderkant van het broodje word ingesmeerd met Labneh (dit is een kruidige Libanese hangop) en daarop lollo bianca sla. Vervolgens plaatsen wij er krokante kippendij op. Deze wordt gemarineerd in baharat kruidenmix, gepaneerd in gemalen cornflakes en vervolgens gefrituurd op 180 graden. Tussen deze kip leggen wij plakjes haloumi, dit is een Cypriotische kaas die zich goed leent om te grillen. De tomatenchutney die erbij komt heeft een smaakpalet van zoet, zuur en pittig en past perfect bij de krokante kippendij. Het broodje wordt gegarneerd met trostomaat, rode ui, shiso green en natuurlijk het kapje van de pistolet. Voor dit broodje hebben wij veel invloeden gebruikt vanuit het Midden-Oosten, en dan met name uit Libanon. Daarom is ervoor gekozen om het broodje de naam ‘Beiroet’ te geven.

Euro 8,50

Overig nieuws