Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht.
In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.
Over het broodje:
Naam:
Fried chicken sandwich
Ingrediënten/bereiding:
Stap 1: de kip marineren
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
Stap 2: de coating voor de kip
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
Stap 3: de kip paneren
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
Stap 4: de coleslaw maken
Ingrediënten
– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
Dressing:
– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze
1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
Stap 5: de baconmayonaise
-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden
-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden
Euro 9,75