Genomineerde nummer 1: Club Eend

Auteur: Thijs Jacobs
Genomineerde nummer 1: Club Eend

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Club Eend

Ingrediënten:
Eendenborst
Zeezout
Water
Komkommer
Chorizo
Avocado
Chai Tea
Desem Wit of bruin
Sjalotjes
Bloem
Knoflook 2 tenen
150gr Ketjap
200gr Ketchup
1 Theelepel Chilipeper (poeder)
Mayonaise (Huisgemaakt)
Zout en peper
 

Bereiding:
Laat de eendenborst gedurende 12 uur in een pekelbad marineren.Grill de eend op het Big Green Egg en gaar hem na in de oven. 180'c afhankelijk van de dikte 6/8 minuten
(even laten afkoelen in de koelkast).
Snijd de eend op de snijmachine, stand 2, en snijd vervolgens de chorizo in mooie plakjes. Chai Tea marinade opzetten: 2 lepels thee, 2 dl water, 2 theelepel suiker, reduceer dit tot een stroopachtige substantie. Knoflook fijn snijden. Aanzetten in een steelpan, ketchup toevoegen en ontzuren, chilipeper & ketjap toevoegen dit gezamenlijk aan de kook brengen en af laten koelen. Vervolgens met onze mayonaise mengen 1 op 3 (3 delen mayonaise) eventueel zout en peper toevoegen.
Sjalotjes snipperen; marineren met bloem zout en peper, frituren tot krokante uitjes.
Komkommer & avocado's in dunne plakjes snijden. Marineer de komkommerplakjes met de chai tea-reductie.
Desembrood (naar keuze) snijden in 3 plakken van ongeveer 1 cm en in dit toasten. Vervolgens de getoaste 3 pakken besmeren met de Oosterse dressing. Verdeel de eend, komkommer, avocado, chorizo en sjalotjes over de plakken desembrood.

Euro 11,50

Overig nieuws