Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns

Auteur: Redactie
Fastservice 29 april 2021
Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns

Terwijl we ons - onder genot van het eerste biertje op het terras - voorbereiden om tevoorschijn te komen uit een lang jaar van lockdowns, is Deliveroo de besteldata ingedoken om uit te zoeken wat de favoriete gerechten waren van Nederlanders terwijl we massaal thuiszaten. Benieuwd geworden? Kom erachter wat Nederlanders tijdens de tweede lockdown met een druk op de knop bestelden.  

Bubble tea & bagels

Deze lockdown hebben Nederlanders bubble tea, ook wel bekend als boba tea, helemaal ontdekt. Deliveroo zag een stijging van 291 procent in zoekopdrachten voor dit zoete drankje. Sowieso maakte deze periode mensen dorstig, want het aantal bestellingen voor wat te drinken steeg maar liefst met 89 procent.

Ook bleek iedereen uitgekeken op hun eeuwige yoghurt met muesli of broodje hagelslag, en bestelden ze hun ontbijt liever bij hun favoriete koffiecorner. Het aantal ontbijtbestellingen steeg in de afgelopen lockdown namelijk met 108%. Favorieten om ‘s ochtends voor het werk mee te beginnen zijn bagels, açaí bowls en ontbijt sandwiches.  

New lockdown, new me 

Bovendien zijn steeds meer mensen bezig met een nieuwe leefstijl, Deliveroo zag namelijk ook een stijging in het aantal vegan bestellingen. In vergelijking met vorig jaar zijn het aantal vegan bestellingen met 32 procent gestegen. Eén stad in Nederland is de voorloper - Den Haag zag een stijging van maar liefst  127 procent in vegan bestellingen. 

Toch zijn er ook nog dingen hetzelfde gebleven, de tijd waarop Nederlanders hun favoriete maaltje in huis halen is nog steeds rond 19:00 uur.

Nationale favoriete gerechten tijdens de lockdown: 

Creëer je eigen bowl from Ohana Poké Sushi, Den Haag
Bakje 2 Smaken from IJssalon Intermezzo, Tilburg
Chicken Burrito from Tomatillo Tex-Mex to Go West, Amsterdam
Verse friet met homemade mayo from Firma Pickles, Utrecht
Burrito from Chidoz, Nijmegen
Spareribs Menu from Ribsfactory, Eindhoven
Chicken Boneless from Gangnam Chicken West, Amsterdam
Five Guys style fries from Five Guys, Den Haag
Broodje Zeedijk from Slagerij Vet, Amsterdam
Wally Burger from Wally Wally Burgers, Nijmegen

Overig nieuws