'Dis Veggie' is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Auteur: Redactie
Lekkerste Lunchroombroodje 5 november 2021
'Dis Veggie' is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in het Bladel, onder de rook van Eindhoven. De inzending van Gasterij Den Dis gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Dis Veggie’ (zie foto onder) en is een volledig vegetarisch broodje.

De prijs werd vandaag door redacteur David Bakker - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan eigenaresse Sharon de Waal (op de foto met schaal). De eigenaresse, het personeel en de aanwezige gasten van Gasterij Den Dis waren voorbereid op een eventuele prijsuitreiking, maar alsnog goed verrast. De schaal, oorkonde, champagne en bloemen bleven achter in Bladel, waar je in Gasterij Den Dis het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2021 vindt. Wat de jury betreft is dit broodje het omrijden waard!

De mystery jury was vol lof over de smaak van het gepresenteerde broodje. De versheid van het brood werd uitstekend beoordeeld, want huisgemaakt en kakelvers. De combinatie van de huisgemaakte compote van sjalot met de verschillende soorten champignons en taugé zorgde voor een harmonieuze smakencombinatie. Het gepocheerde ei was perfect en zorgde voor de ‘finishing touch’. Dit alles werd begeleid door een zachte, frisse smeerkaas die de smaaksensatie compleet maakte.

Bekijk hier de receptenlijst en de bereidingswijze.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury

Een greep uit de reacties van de vakjury: ‘Mooi in balans, het broodje ‘staat’. De kwaliteit van het brood is hoog. Huisgemaakt en kakelvers.’ Maar ook: ‘De toevoeging van Oosterse invloeden is duidelijk te proeven maar slaat niet door. De toevoeging van het gepocheerde ei zorgt dat het broodje terug in de balans valt’.

Over het winnende broodje

Het broodje Dis Veggie wordt gepresenteerd op een met roomkaas ingesmeerde huisgemaakte kruidige pesto speltbol. Geserveerd met een mix van diverse champignons, ui en taugé. Daarbij een huisgemaakte compote van sjalotten en bovenop een heerlijk gepocheerd ei. Afgegarneerd met cashewnoten, (wasabi)sesamzaadjes en een balsamicodressing.

Over het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De wedstrijd 'Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland' is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv. Het Lekkerste Lunchroombroodje wordt ieder jaar georganiseerd.

Overig nieuws