Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Auteur: Redactie
Food 5 maart 2021
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te geven aan restaurants waar vrouwen aan het roer staan.

Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer vrouwelijke horecaondernemers met vernieuwende concepten komen. Een positieve ontwikkeling in een sector die lange tijd als ‘mannenwereld’ werd gezien. We zetten dan ook graag een aantal restaurants in de spotlights waar vrouwen de dienst uitmaken! Waar bestellen jullie op International Women’s Day je ontbijt, lunch of diner?

1. NINA PIERSON’S ‘SLA’

Tijdens een reis door Myanmar zag Nina Pierson (op de openingsfoto) in wat voeding voor je gezondheid kan betekenen. Vanuit die passie en overtuiging is het concept achter SLA ontstaan: een biologische saladebar met locaties door het hele land. Maar vergis je niet, je eet hier zeker niet alleen maar rauwkost! Bij SLA mag je een uitbundig feest verwachten van geroosterde, gestoomde en gepelde groenten. En de liefde voor groen gaat verder dan de smaken op je bord. SLA gebruikt namelijk alleen de beste onbewerkte en duurzame ingrediënten. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf. Heb jij de vegan kapsalon of de Okinawa Noodle al eens geprobeerd?

2. DE ‘COUSCOUS BAR’ VAN NADIA ZEROUALI EN SAMIRA DAHMANI

Bij de Couscous Bar in Amsterdam zijn moeders de baas. Alles op de kaart wordt gemaakt door een dreamteam van mama’s, onder de bezielende leiding van Nadia Zerouali en Samira Dahmani. Je eet homemade couscous met een keuze aan traditionele en eigentijdse variaties met een twist. Maar ook voor salades, drankjes en zoetigheden ben je hier aan het juiste adres. Weet jij al wat je gaat bestellen? 

3. STUDENT CHEF LUNA & ‘MR. STACKS’

Vraag een willekeurige Amsterdammer waar je de mooiste (en lekkerste) pannenkoeken kunt vinden, en de kans is groot dat ze je doorverwijzen naar Mr. Stacks. Het jonge talent Luna stapelt hier naar hartenlust heerlijk zoete pannenkoeken én sappige burgers voor je op − en dat allemaal vegan. Vergeet ook niet om een blik te werpen op de uitgebreide selectie aan ‘bubble teas’. De perfecte combinatie met pannenkoeken, als je ‘t ons vraagt!

4. EVELINE WU’S ‘MOOD’

De keuken van restaurant Mood met locaties in Rotterdam en Eindhoven wordt geleid door Eveline Wu, die met haar ‘Garden Delight dessert’ het World Championship of Chinese Cuisine heeft gewonnen. Op de uitgebreide kaart staat een mix van Aziatische en Franse gerechten. Voor een luxe avondje ‘thuis uit eten’ bestel je bij Mood de lekkerste sushiboten, rijsttafels, carpaccio en hot bowls. Enjoy!

5. 'INDY' VAN SHERANI GIRJASING
Sherani Girjasing heeft het met Indy in Den Haag haar missie gemaakt om mensen goed, gezond en vooral lekker te laten eten. En dat is te zien: ze serveert alleen het allerbeste uit de Surinaamse en Aziatische keuken, traditioneel maar met een eigen twist. Daarnaast laat ze bij de presentatie van de gerechten niets aan het toeval over. By Indy is iedere maaltijd die je bestelt een feestje!

6. ‘TIJM’ & FIANNE HUISMAN

Coffee shop by day, dinner bar by night. Eigenaresse Fianne van Tijm in Utrecht is van alle markten thuis. Van ontbijt tot diner: hier bestel je de hele dag door gezonde, verse en heerlijke maaltijden. Ga je voor de Griekse Soutzoukakia of toch voor de kaasfondue? Ook leuk: je kan bij Tijm je eigen thee samenstellen! 

Overig nieuws