De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in februari 2023

Auteur: Redactie
Events 2 februari 2023
De extra omzetmomenten voor jouw lunchroom in februari 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender en om je voor de maand februari op weg te helpen hebben we een aantal dagen uitgelicht..

Nationale Pizzadag: 9 februari

Op donderdag 9 februari is het Nationale Pizzadag. Pizza is nog altijd een van de meest bestelde gerechten bij Thuisbezorgd. De ultieme klassieker en allemansvriend die op allerlei manieren meebeweegt met de moderne tijd. Daarnaast is pizza een behoorlijke margemaker en kan iedere kok zijn of haar creativiteit kwijt in deze Italiaanse klassieker. Ook voor het borrelmoment of tijdens de lunch (denk aan flammkuchen) is een pizza zo besteld.

Valentijnsdag: 14 februari

Voor restaurants de opmaat om het hele restaurant op te delen in ‘tweetjes’ en speciale Valentijnmenu’s te ontwikkelen. Valentijnsdag valt dit jaar op een dinsdag. En laat dat nou eens een van de mindere dagen zijn in de horeca. Een extra omzetmoment in de relatief rustige maand februari. Stromen de reserveringen al binnen? Met veel flex- en thuiswerkers is een lunch voor Valentijnsdag helemaal geen gekke gedachte.

Carnaval: 18 – 21 februari

Voornamelijk voor cafés is carnaval de omzetmachine van het jaar. De tapkraan staat bijna letterlijk vier dagen open. Terwijl in veel steden en dorpen Carnaval al op vrijdag 17 februari begint en pas op Aswoensdag, 22 februari, echt ophoudt. Hoewel carnaval lange tijd een feest van ‘onder de rivieren’ was, wint het ook aan populariteit in Hollandse steden en dorpen. Voor restaurants en horecadagzaken kan het verstandig zijn om wat simpele gerechten op het menu te zetten en in te zetten op take-away. Kipsaté en broodjes beenham zullen het ongetwijfeld goed doen.

Nieuwsgierig naar andere dagen die extra omzet kunnen genereren? Download dan de Horeca Kansen & Omzet kalender.

Overig nieuws