"Onze omzet steeg met 25 procent na verbouwing"

4 april 2016
"Onze omzet steeg met 25 procent na verbouwing"

Lunchroomondernemer Jop van Ogtrop is een tevreden man. Na de verbouwing van zijn lunchroom De Bongerd, is
de omzet met maar liefst 25 procent gestegen.

*Begrip in Valkenburg*
Lunchroom De Bongerd is al 26 jaar aanwezig in het Limburgse Valkenburg aan de Geul en volgens Van Ogtrop een begrip in de regio. Zo'n 5 jaar geleden nam hij de zaak samen met zijn vriendin Paulien Hogevonder over. "Wij hebben er expres voor gekozen om gedurende deze 5 jaar aan de zaak, het personeel en de klanten te wennen. Daarna voelden we ons klaar voor de grote metamorfose die gelukkig zeer geslaagd is."

*Metamorfose*
De hele lunchroom is 'op de schop gegaan'. "De kleuren roze, goud en zwart zijn vervangen door donkerpaars, leemkleur en wit. We omschrijven het zelf als 'Rijksmuseumchique'. Zo hebben we ook, net als in het Rijksmuseum, schilderijen opgehangen in een mooie goudkleurige lijst. Verder hebben we gekozen voor een strak plafond, een nieuwe zonneluifel, een nieuwe menukaart en nieuw servies. Op 24 januari zijn we opnieuw opengegaan en boden we via een flyer gasten 10 % korting aan op de totaalrekening. Natuurlijk heb je in eerste instantie veel nieuwsgierige gasten, maar al snel bleek dat dat veel mensen op herhaalbezoek kwamen. We hebben nu veel jonge, nieuwe gasten en de omzet is daardoor wel met 25 procent gestegen", vertelt Jop trots.



*Nieuwe menukaart en servies*
Op de menukaart zijn ook nieuwe producten verschenen. Jop: "We hebben nu boerenbruinbrood en gasten kunnen bij een tosti ook kiezen voor zuurdesembrood. Verder staat sinds kort het Limburgse streekgerecht zuurvlees op de kaart en serveren we wekelijks 'Evy's soep van de week'. Deze originele soepen, zoals paprikasoep en broccoli-tijmsoep zijn bij de gasten erg populair." Ook het servies heeft een metamorfose ondergaan. Het witte servies is namelijk vervangen door Steelite Craft.

*Toekomstplannen*
In de toekomst willen Jop en Paulien wellicht één avond per week opengaan voor een gezellige avond voor een wat ouder publiek. Het idee hiervoor ontdekten ze in Lunchroom, waarin lunchroomondernemer Jan Adema van Lunchroom Adema uit het Friese Earnewâld vertelde over zijn "'Samen eten'-initiatief.":http://www.lunchroom.nl/nieuws/vergrijzing-is-een-zegen-voor-lunchrooms-15122/ "Vooralsnog zijn we echter zo druk met alle gasten die ons bezoeken na de verbouwing, dat we voorlopig onze handen vol hebben", besluit de Limburgse ondernemer.

~Christel Tuin~

Overig nieuws